onsdag 7 oktober 2009

Borttag av material

Ibland råkar man ut för saker i livet som gör att allt inte blir som man tänkt sig. Ta mig trogna kund som kom igår. Hon är världens gladaste, spralligaste tjej i sina bästa år som råkat ut för massor av konstigheter på senaste tiden (kan inte ens rabbla alla bilolyckor, levertransplantationer och dyligt för då slutar ni läsa...) Hon har ett ovanligt och troligtvis medfött fel på ryggraden vilket har resulterat i en steloperation av de nedre kotorna. Givetvis misslyckades operationen (kroppen åt upp (?) fästmassan) så nu måste hon göra om den... VIA MAGEN! Herre jösses...

Nåja, vad jag vill komma fram till är att hon under denna operation, som vid de flesta operationer, inte får ha material eller lack på naglarna då sjuksköterskor och läkare måste kunna se färgen på nagelbädden vid ev komplikationer. Få nu ALDRIG för er att ni ska fila av materialet själva utan gå till salong och gör det!! Det är jättelätt hänt att man råkar fila för mycket och på så sätt skadar sin egen nagel och har ni riktig otur så skadas den permanent.

Själv filar jag självklart av materialet åt kunden, filar ner nageln till önskad längd, tar bort Pterigium runt nagelbanden och avslutar med att lägga ett lager SuperShine (om man får) eller ett vanligt överlack och avslutar behandlingen med olja och handkräm.

Min andra kund då? Vad hände med henne? Jo, halsfluss hände...

Krya på er båda två och lycka till med operationen!

- Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar